top of page

Mannen die uit contact gaan

Mijn favoriete verdediging als ik het lastig krijg? Uit contact gaan. Voor veel mannen is dit een favoriete tactiek: terugtrekken en uit contact gaan. Soms ook noodzakelijk om stoom af te blazen en terug bij ons zelf te komen. Het feit dat er andere mogelijkheden zijn hebben we vaak niet geleerd. Het is een aangeleerde vorm van zelfzorg ("ik wil de boel niet kort en klein slaan"). Er is dus an sich niks mis mee. Maar het is wel noodzakelijk om terug in contact te gaan. Terug te relateren met degene of degenen met wie je het lastig hebt. Ik weet van me zelf hoe ik anders maar vast blijf zitten en rondjes in mijn hoofd draai. Hoe ga je terug in contact nadat je je teruggetrokken hebt? - Vraag je af wat je zo lastig vindt aan het gedrag van die ander? - Welke verantwoordelijkheid heb je zelf in de dynamiek? - Erken je emoties (boos, bang, verdrietig, wat er ook is)? - Stap terug de relatie in en ga terug in contact. - Sta open om te horen van de ander wat zij lastig vonden aan het contact? Terugtrekken als vorm van zelfzorg is prima. Teruggetrokken blijven is eenzaam. Worstel jij hier ook mee? Ik coach mannen om sterker in het leven te staan. #mannenwerk #systemischcoachen #truecalling


Recente blogposts

Alles weergeven

Als mannen er uit stappen...

Ik schreef eerder een post over mijn favoriete verdediging als het pijnlijk wordt: uit contact gaan. En het feit dat veel mannen dit herkennen en doen. Hier kwam reactie wat tot deze post geleid hee

De Poortwachter

"Ik wil hier eigenlijk niet zijn." zei een cliënt van mij onlangs. En heel logisch eigenlijk. In coaching gaat het over persoonlijke groei, en groeien kan pijn doen. Oud zeer dat opnieuw aangeraakt

bottom of page