top of page

Ben je goed genoeg?

Bijgewerkt op: 25 okt. 2022

Een paar weken geleden postte ik op LinkedIn de vraag welke boektitel ik aan moest houden voor het boek dat ik aan het schrijven is. Ik kreeg verschillende goedbedoelde vragen van mensen zoals wie de doelgroep is, en welk probleem ik probeer op te lossen. Ook kreeg ik mensen hun mening, want daar had ik over gevraagd. Hier wil ik kort iets vertellen over de uitdaging om een boek te schrijven.


Mijn coach Dorothee Willems daagde mij uit om mijn droom na te jagen. Al jaren lang droom ik er van om een boek te schrijven en te publiceren. Door de 30 day writing challenge aan te gaan lijkt het er op dat die droom uit komt.


Maar sommige dromen hebben een nadeel. Een boek schrijf je om gelezen te worden door anderen. Het is immers geen dagboek dat je voor je zelf schrijft. En ik ben, om eerlijk te zijn, bang wat anderen er van gaan vinden.


Wie ben ik om een boek over leiderschap te schrijven? Wie wil er over mijn ervaringen lezen? Zijn er nog mensen die de combinatie hoogsensitief en leiderschap lastig te combineren vinden? Zijn er mensen die de balans tussen voor je team zorgen en resultaten boeken lastig vinden? En zelfs als er mensen er zijn, gaan ze mijn boek dan wel goed vinden? Ben ik wel goed genoeg?


Dit thema ‘goed genoeg zijn’ is een universeel thema. Het is ook een thema dat terug komt in de 30 day writing challenge want veel aspirant auteurs vinden zichzelf en hun boek niet goed genoeg. Waardoor ze het nooit publiceren. Ook tijdens mijn coaching opleiding tot ICF coach (ja, nog zo'n uitdaging) heb ik geleerd dat dit thema universeel is.


Mijn boek is in het Engels geschreven, en heeft als titel : “Bring yourself to work. Leading others without draining yourself”. Het boek is gericht aan mensen die worstelen met de thema’s die ik hierboven beschrijf. En zichzelf uitputten door alles te geven voor hun team en hun bedrijf. De ruwe versie is af en ik ben aan de ‘final edit’ begonnen. Ik hoop eind februari te publiceren.


Het is ongelooflijk spannend, maar jullie kunnen me helpen of je het thema ‘goed genoeg zijn’ herkent. Wanneer heb je het gevoel gehad dat je niet goed genoeg was? En wat heb je gedaan om je zelf toch over de streep te trekken?


bottom of page