top of page

Coaching & Groepsbegeleiding

leiderschapscoaching

Coaching maakt los wat vast zit

In mijn coaching en groepsbegeleiding ga ik op zoek naar waar energie niet kan stromen. Vaak nemen we onbewust zaken uit ons verleden of onze jeugd mee. Hier is niks mis mee, totdat onze impliciete en onbewuste patronen ons beginnen belemmeren. Dan ontstaat er vaak energieverlies, frustratie, en uiteindelijk een burn-out. Ook speelt duidelijk de invloed van trauma in ons familiesysteem of op niveau van een organisatie of maatschappij.

  • In mijn coaching gaan we op zoek naar de innerlijke wijsheid, het verlangen en de blokkades. Om zo tot een rustigere situatie te komen waarbij helderheid komt.

  • Ik werk veel (maar niet uitsluitend) met leiders en ondernemers. Ik geef niet alleen coaching maar fungeer als klankbord en geef mijn eigen ervaring mee. Net zoals ik in mijn boek ‘Bring yourself to work’  heb gedaan. Dit boek krijg je overigens standaard mee in mijn leiderschap coaching trajecten.

  • Daarnaast werk ik ook met mensen die diepgaandere vragen hebben rond zelfliefde, aanvaarding, innerlijk kind werk. Ook assisteer ik mannen om tot gezonde mannelijkheid te komen.

  • Ik gebruik opstellingen, voice dialogue, meditatie en focusing om tot een diepere laag te komen.

  • In mijn groepsbegeleiding maak ik ruimte voor de verhalen van de groep, door een veilige setting te scheppen. IK gebruik gedichten, deep democracy, systemisch werk en andere methoden om tot diepere verbinding en transformatie te komen met een groep.

true2.jpg

Begeleiding vergt afstemming en veiligheid

Het is onmogelijk om resultaten te boeken als er geen veilige setting is. In mijn trajecten zorg ik dus vooral hiervoor : dat mensen veiligheid en rust ervaren. En dan pas kan er gewerkt worden. In groepen is dit extra spannend, want hoe je bent in het contact met de ander, vergt een dieper inzicht in je eigen patronen.

  • Ik werk veel met lichaamsgerichte technieken zoals mindfulness, focusing en trauma-informed coaching. Dit om de veilige setting te creëren die nodig is voor jou of jullie om stappen te zetten.

  • In mijn begeleiding blijf ik goed voelen bij mijzelf. Waar ligt mijn grens? Waar ligt mijn verlangen? En vooral: wanneer ben ik te veel aan het 'fixen' en daardoor niet langer dienend aan jouw leerproces?

verbindend leiderschap.jpg

Individuen zijn altijd onderdeel van een groter geheel

"Mensen komen voort uit velden van relaties", volgens Wibe Veenbaas, één van mijn leermeesters. Dit maakt dat we ons continu in de context van een groep of in relatie met een groter geheel bewegen. Familie, een team, een organisatie, een maatschappij. En in deze context hebben we enige vrijheid, maar worden we ook vaak door verborgen loyaliteiten en patronen tegengehouden om ons zelf ten volle te tonen. Zichtbaar maken wat de onderliggende dynamieken zijn, is een dankbaar en belangrijk onderdeel van mijn begeleiding.

  • Zowel in individuele begeleiding als groepstrajecten probeer ik de context te begrijpen. Dit vergt in- en uitzoom tussen delen en het geheel.

  • Het resultaat is een dieper inzicht in jouw patronen, wat jou beweegt en waar je door bewogen wordt. Dit inzicht biedt een grotere vorm van vrijheid, want eens je je bewust bent van wat je beweegt heb je de mogelijkheid om anders te gaan handelen.

bottom of page